עוגת שוקולד שוודית מ-5 רכיבים



זהו. אני יכולה למות בשקט.
מצאתי את עוגת השוקולד הטעימה בעולם.
ותודה לאל על איזי, נערה שוודית שמתחזקת בלוג מרתק והוציאה את ספר האפיה המצליח שלה כשהיתה בת 17 בלבד. גאונה הילדה.
העוגה שוודית( מוכרת שם תחת השם "קלאדקקה"), זכתה לכינוי "עוגת סופלה" בקרב המשפחה שלי, ומכינים אותה מ-5 רכיבים בלבד.

כדי להוכיח לכם שממש פשוט להכין אותה, קראתי לבת דודתי, ירין, בת ה-20. היא זו שהכינה את העוגה שאתם רואים בצילומי הפוסט. מי שחיסל אותה, בסופו של דבר היה ילדון קטן, מתוק ושובב בשם יונתן, בן ה-4, האחיין של ירין. הוא מצדו הכריז שהעוגה היא שלו ולא של אף אחד אחר.

עוגת השוקולד השוודית של איזי



תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ(לתבנית 22, יש להכפיל את הכמויות פי 1.5):

135 גרם חמאה מלוחה( או: 135 גרם חמאה רגילה + חצי כפית מלח)
55 גרם אבקת קקאו ( חצי כוס)
350 גרם סוכר + שקית סוכר וניל( 1 כוס ושלושה רבעים סוכר + 2 כפיות סוכר וניל)
110 גרם קמח( 1 כוס)
3 ביצים L

אופן הכנה:

* שמנו וקמחו תבנית( הסירו עודפי קמח על ידי הפיכת התבנית וטפיחה עליה), וחממו תנור ל-180 מעלות.

* בקלחת( או סיר קטן), המיסו חמאה מלוחה( או החמאה והמלח) לנוזל, על הגז, בחום נמוך.

* הכניסו לקלחת את אבקת הקקאו, הסוכר וסוכר הוניל וערבבו היטב. הסירו את הקלחת מהגז וצננו ל-2 דקות.

* שברו פנימה את הביצים וערבבו היטב.

* העבירו את הבלילה לקערה והוסיפו את הקמח. ערבבו היטב, עד אשר לא ניתן לזהות עוד גושי קמח לבנים.



* העבירו את הבלילה לתבנית והכניסו לתנור, ל-40 דקות. אם הכפלתם כמויות, הכניסו ל-50 דקות.

* הוציאו מהתנור, צננו.



* פזרו אבקת סוכר.




הערות:

* מרכז העוגה אמור לצאת מעט צמיגי ורטוב, בדומה לסופלה. אם אתם אוהבים את העוגה שלכם יבשה יותר, תנו לה עוד 5 דקות בתנור. היא עדין תצא רכה במרכז. אל חשש:)

תגובות

  1. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק
  2. העוגה נראת מהמם וירין מקסימה! מה לגבי אבקת אפייה? או שמשתמשים בקמח תופח...? תודה :)

    השבמחק
  3. הי יעל:)
    אין צורך באבקת אפיה או בקמח תופח. הפתעתי אותך?זה תורם למרקם הסופלה שלה מבפנים.
    בהצלחה! ספרי לי איך יצא!

    השבמחק
  4. הפתעת אותי מאוד!!! איזה כיף! קצת מצרכים! המון תודה!!!

    השבמחק
  5. הפתעת אותי מאוד!!! איזה כיף! קצת מצרכים! המון תודה!!!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות