סקונס לימונצ'לו ושבבי קליפות לימון מסוכרים
כבר זמן מה שמתחשק לי להכין קינוח אלכוהולי.
לפני שלושה שבועות חזרה אמי( אימוש האחת והיחידה) מטיול באיטליה והביאה לי במתנה בקבוק ליקר לימונים צהוב עז שמתחשק לפתוח מיד. הלימונצ'לו, חוץ מהעובדה שכיף להגות את השם הזה במבטא איטלקי( בעלי היה חייב להפסיק אותי בשלב מסויים), מיוצר מקליפות לימונים ומוגש קר עד קר מאוד בתום הארוחה באיטליה וסיציליה. היו חייבים להמציא משהו כד לצנן את חמי המזג הללו:):)
הכיף הגדול בליקרים הוא שבאפיה מתנדף מהם האלכוהול והם הופכים לתמצית ארומטית נפלאה. לכן גם ניתן להחליפם במתכון בתמצית או מיץ באותו הטעם.
אז איך שילבתי בין סקונס, שהן עוגיות בריטיות מתוקות תפוחות, עילאיות ומתנשאות, ללימונצ'לו איטלקי טמפרמנטי, ועוד העזתי להוסיף שבבי קליפות לימון מסוכרים? קיבוץ גלויות כזה לא נראה עוד מימי הקמת מדינת ישראל.
מזל שהעזתי, כי יצא ממ..ממ..ממ! סקונס לימוניים עם הפתעות קטנות ומתוקות.
ונא לא לשכוח כוס תה, חמאה וריבה. אנחנו לא רוצים להרגיז את האנגלים עד כדי כך..
עצה קטנה ומתוקה:
מה ההבדל בין סודה לשתיה לאבקת אפיה בכל הנוגע לעוגיות?
עוגיות עם סודה לשתייה יצאו מהתנור שטוחות ופריכות. עוגיות עם אבקת אפייה יצאו תפוחות ויותר יזכירו במרקמן עוגה. ומה עם עוגיות שיש בהן משני החומרים? אלה יצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
סקונס לימונצ'לו ושבבי קליפות לימון מסוכרים
לחמניות-עוגיות בריטיות בעלות שריון קשה קראנצ'י ומתפורר ולב רך, בטעם לימוני ושבבי קליפות לימון מסוכרים. מושלמות ליד תה של אחר צהרים, עם חמאה וקונפיטורת פירות איכותית. הטריק בסקונס הוא ערבוב קצר ככל האפשר, מרגע הוספת הנוזלים לחומרים היבשים, רק עד שמגיעים לבלילה אחידה ללא גושי קמח.
את הלימון קלפתי בעזרת קולפן ירקות( כן כן), וכדי להיפטר ממרירות הקליפה, הוכנסו הקליפות למחבת עם סוכר ולימונצ'לו. אין לכם לימונצ'לו? אין בעיה. החליפו אותו במיץ לימון טרי.
חומרים( ל-6 סקונס):
ללימון מסוכר:
1 לימון
50 גרם סוכר( 1/4 כוס)
2 כפות לימונצ'לו
לסקונס:
125 גרם קמח( 1 כוס)
30 גרם שיבולת שועל ( 1/3 כוס)
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כפית מלח
55 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 מ"ל יוגורט רגיל לא ממותק (רבע כוס)
1 ביצה L
אופן הכנה:
לגרידת לימון מסוכר:
* קולפים את הלימון לאורכו באמצעות קולפן ירקות או סכין
* קוצצים את רצועות הגרידה לריבועים של חצי ס"מ
* סוחטים חצי לימון
* מכניסים את ריבועי קליפות הלימון, הלימון הסחוט, הסוכר והלימונצ'לו לקלחת או מחבת קטנה ומניחים על הגז בחום בינוני עד גבוה, עד רתיחה, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס
* מנמיכים את החום לחום נמוך, ומצמצמים נוזלים במשך 7 דקות
* מסירים מהגז לכלי זכוכית קטן ומניחים בצד להתקרר
לסקונס:
* בקערה גדולה מניחים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת אפייה, ומלח ומערבבים יחדיו
* מוסיפים את החמאה הקרה החתוכה לקוביות לחומרים היבשים בקערה ומבליעים אותה בעזרת הידיים בצורת צביטות עד שנותרים גושי חמאה קטנטנים
* מעבירים את הקערה למקרר לצינון
* בקערה נפרדת, מערבבים את הלימון המסוכר והסירופ(אם התקשה, נכניס לחימום במיקרוגל ל-25 שניות) עם היוגורט.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב
* יוצקים את הבלילה הרטובה לקערת החומרים היבשים ומערבבים בעזרת לקקן או כף כמה שפחות, רק עד שנעלמים גושי קמח והבצק אחיד
* מניחים את הבצק המקפיא ל-10 דקות
* מחממים תנור ל-180 מעלות
* מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים מעט קמח על הנייר
* מעבירים את הבצק לנייר האפיה המקומח, ויוצרים צורת מלבן בעזרת הידיים, בגובה 2 ס"מ. זורים מעט קמח מעל המלבן.
* את מלבן הבצק מחלקים ל-6 ריבועים ומפרידים ביניהם על גבי המגש
* מברישים את הריבועים בחלב( לא חייבים), מפזרים סוכר לבן או חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-25 דקות.
לפני שלושה שבועות חזרה אמי( אימוש האחת והיחידה) מטיול באיטליה והביאה לי במתנה בקבוק ליקר לימונים צהוב עז שמתחשק לפתוח מיד. הלימונצ'לו, חוץ מהעובדה שכיף להגות את השם הזה במבטא איטלקי( בעלי היה חייב להפסיק אותי בשלב מסויים), מיוצר מקליפות לימונים ומוגש קר עד קר מאוד בתום הארוחה באיטליה וסיציליה. היו חייבים להמציא משהו כד לצנן את חמי המזג הללו:):)
הכיף הגדול בליקרים הוא שבאפיה מתנדף מהם האלכוהול והם הופכים לתמצית ארומטית נפלאה. לכן גם ניתן להחליפם במתכון בתמצית או מיץ באותו הטעם.
אז איך שילבתי בין סקונס, שהן עוגיות בריטיות מתוקות תפוחות, עילאיות ומתנשאות, ללימונצ'לו איטלקי טמפרמנטי, ועוד העזתי להוסיף שבבי קליפות לימון מסוכרים? קיבוץ גלויות כזה לא נראה עוד מימי הקמת מדינת ישראל.
מזל שהעזתי, כי יצא ממ..ממ..ממ! סקונס לימוניים עם הפתעות קטנות ומתוקות.
ונא לא לשכוח כוס תה, חמאה וריבה. אנחנו לא רוצים להרגיז את האנגלים עד כדי כך..
עצה קטנה ומתוקה:
מה ההבדל בין סודה לשתיה לאבקת אפיה בכל הנוגע לעוגיות?
עוגיות עם סודה לשתייה יצאו מהתנור שטוחות ופריכות. עוגיות עם אבקת אפייה יצאו תפוחות ויותר יזכירו במרקמן עוגה. ומה עם עוגיות שיש בהן משני החומרים? אלה יצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
סקונס לימונצ'לו ושבבי קליפות לימון מסוכרים
לחמניות-עוגיות בריטיות בעלות שריון קשה קראנצ'י ומתפורר ולב רך, בטעם לימוני ושבבי קליפות לימון מסוכרים. מושלמות ליד תה של אחר צהרים, עם חמאה וקונפיטורת פירות איכותית. הטריק בסקונס הוא ערבוב קצר ככל האפשר, מרגע הוספת הנוזלים לחומרים היבשים, רק עד שמגיעים לבלילה אחידה ללא גושי קמח.
את הלימון קלפתי בעזרת קולפן ירקות( כן כן), וכדי להיפטר ממרירות הקליפה, הוכנסו הקליפות למחבת עם סוכר ולימונצ'לו. אין לכם לימונצ'לו? אין בעיה. החליפו אותו במיץ לימון טרי.
חומרים( ל-6 סקונס):
ללימון מסוכר:
1 לימון
50 גרם סוכר( 1/4 כוס)
2 כפות לימונצ'לו
לסקונס:
125 גרם קמח( 1 כוס)
30 גרם שיבולת שועל ( 1/3 כוס)
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כפית מלח
55 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 מ"ל יוגורט רגיל לא ממותק (רבע כוס)
1 ביצה L
אופן הכנה:
לגרידת לימון מסוכר:
* קולפים את הלימון לאורכו באמצעות קולפן ירקות או סכין
* קוצצים את רצועות הגרידה לריבועים של חצי ס"מ
* סוחטים חצי לימון
* מכניסים את ריבועי קליפות הלימון, הלימון הסחוט, הסוכר והלימונצ'לו לקלחת או מחבת קטנה ומניחים על הגז בחום בינוני עד גבוה, עד רתיחה, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס
* מנמיכים את החום לחום נמוך, ומצמצמים נוזלים במשך 7 דקות
* מסירים מהגז לכלי זכוכית קטן ומניחים בצד להתקרר
לסקונס:
* בקערה גדולה מניחים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת אפייה, ומלח ומערבבים יחדיו
* מוסיפים את החמאה הקרה החתוכה לקוביות לחומרים היבשים בקערה ומבליעים אותה בעזרת הידיים בצורת צביטות עד שנותרים גושי חמאה קטנטנים
* מעבירים את הקערה למקרר לצינון
* בקערה נפרדת, מערבבים את הלימון המסוכר והסירופ(אם התקשה, נכניס לחימום במיקרוגל ל-25 שניות) עם היוגורט.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב
* יוצקים את הבלילה הרטובה לקערת החומרים היבשים ומערבבים בעזרת לקקן או כף כמה שפחות, רק עד שנעלמים גושי קמח והבצק אחיד
* מניחים את הבצק המקפיא ל-10 דקות
* מחממים תנור ל-180 מעלות
* מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים מעט קמח על הנייר
* מעבירים את הבצק לנייר האפיה המקומח, ויוצרים צורת מלבן בעזרת הידיים, בגובה 2 ס"מ. זורים מעט קמח מעל המלבן.
* את מלבן הבצק מחלקים ל-6 ריבועים ומפרידים ביניהם על גבי המגש
* מברישים את הריבועים בחלב( לא חייבים), מפזרים סוכר לבן או חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-25 דקות.
הערות:
*ניתן להוסיף גם חמוציות, אוכמניות, או שברי אגוזים לסקונס עשירים יותר
עוקבת אחרי הבלוג שלך כבר זמן מה.. נראה מעולה
השבמחק