קסטה שוקולד, ריבת חלב ושוקולד צ'יפס
אתם חייבים להודות שסנדביץ' זו המצאת המאה.
המאה ה-18, ליתר דיוק.
אנגליה. חובב הימורים, הרוזן ג'ון מונטיגיו, מבקש ממשרתיו "בשר בין שתי פרוסות לחם", כשהוא שקוע במשחק קלפים, כדי שלא יאלץ להניח אותם.
גאון. עזבו אתכם מסכין ומזלג וחצי שעת אוכל מטכ"לית ושימו לי משהו בין שתי פרוסות. קיפ איט סטופיד סימפל.
כמה עשרות שנים מאוחר יותר בניו יורק, מדווש עגלת גלידה אלמוני מוכר גלידה שלחץ בין שתי עוגיות. סנדביץ' גלידה. סנסציית הגלידה הניידת שלו מתפרסמת בעיתון פופולרי, והלקוחות מסתערים. האגדה מספרת שהיה כל כך עסוק בהכנת הגלידות עד שדרש מלקוחותיו סכום מדויק של סנט אחד כדי שלא יצטרך להתעסק עם עודף.
אני מאוהבת בקסטות. באיך שהן נמסות בידיים ומכריחות אותך ללקק אותן מהר. מה גם שכל פעם אני עושה אותן בטעם שונה, כתלות במה שאני מוצאת בארון. לפעמים אני פשוט מכינה קסטה ללא סיבה, מאחסנת במקפיא, ושולפת בנון שלנט כשגיסתי מגיעה עם הילדה.
קסטה שוקולד, ריבת חלב ושוקולד צ'יפס
גלידת שוקולד, ריבת חלב ושבבי שוקולד צ'יפס, בין שתי עוגיות שוקולד רכות. את הגלידה אני מכינה בערב שלפני, כדי שתקפא היטב, מרכיבה את הסנדביץ' בבוקר, ומקפיאה לשעה נוספת, להתמצקות.
חומרים לתבנית מסגרת 10X30 ס"מ ( או תבנית אלומיניום מלבנית קטנה חד פעמית):
10 קסטות בינוניות
לעוגיות:
70 גרם חמאה רכה( שליש כוס)
110 גרם סוכר( חצי כוס)
100 גרם קמח( שלושת רבעי כוס)
20 גרם קקאו( רבע כוס)
קורט מלח
70 מ"ל חלב( רבע כוס + 2 כפיות)
לגלידה:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
35 גרם סוכר( 4 כפות)
3 כפות ריבת חלב
2 ביצים L
150 גרם שמנת מתוקה( חצי כוס)
חופן שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
לגלידה:
* ממיסים את קוביות השוקולד במיקרוגל בסבבים של עד 30 שניות כל פעם על מנת לשמור על מרקם חלק וצבע בוהק של השוקולד( כששוקולד "נשרף", הוא הופך גרגירי). לאחר כל סבב, מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עם כפית כדי לבדוק אם נמס
* לכשנמס השוקולד והוא עדין חם מאוד, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד להטמעה
* מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים. מעבירים לקערה בינונית ומניחים בצד.
* מקציפים ביצים על בן מארי: מחממים מים בגובה 2 ס"מ בסיר קטן עד היווצרות אדים. מנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מכניסים את הביצים השלמות והסוכר לקערת נירוסטה או קערת מיקסר מתכתית, מניחים את הקערה על גבי הסיר וטורפים את הבלילה ללא הפסקה, עד שהיא מעט תפוחה ואוורירית ואצבע שנכניס לא תאתר עוד גרגירי סוכר בתחתית הקערה. מניחים בצד לצינון.
* מקציפים שמנת מתוקה ל-80% קצפת: מקציפים שמנת מתוקה במיקסר במהירות בינונית עד שהיא הופכת תפוחה וצמיגית, במרקם של קצף גילוח. אם נטה את הקערה, היא תנוע באיטיות
* מקפלים את קצף הביצים והקצפת לסירוגין לתוך תערובת השוקולד עד לתערובת אחידה
* קוצצים את השוקולד צ'יפס לשבבים קטנים יותר(ניתן להשאיר אותם גם שלמים) ומוסיפים לתערובת הגלידה
* מרפדים את התבנית בניילון נצמד, לאורך ולרוחב
* שופכים את התערובת לתבנית, משטחים, מכסים בניילון הנצמד שעל דפנות התבנית ומקפיאים ללילה
לעוגייה:
* מחממים תנור ל – 180 מעלות
* מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לסירוגין את המרכיבים היבשים (המנופים) והחלב ומעבדים עיבוד קצר לאיחוד. אם התערובת עדין אינה אחידה, ממשיכים לערבב עם כף או לקקן
* משטחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה לגודל כפול מגודל התבנית של הגלידה. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור, מיד קורצים את צורת התבנית (פעמיים – חלק עליון וחלק תחתון) ומצננים לגמרי
להרכבה:
*שולפים את הגלידה העטופה בנייר נצמד מהתבנית, מניחים מלבן עוגיה אחד בתחתית התבנית, מעליו את מלבן הגלידה ולבסוף מכסים בעוגייה הנוספת. מייצבים במקפיא וחותכים למנות
הערות:
* ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב
* ניתן להחליף את ריבת החלב בממרח לוטוס( ואף להוסיף לתערובת הגלידה חתיכות עוגיות לוטוס), או לחילופין, בממרח פרלינה( נוגט)
* אפשר לשלב בתערובת העוגיות שוקולד צ'יפס/אגוזים/צימוקים
10 קסטות בינוניות
לעוגיות:
70 גרם חמאה רכה( שליש כוס)
110 גרם סוכר( חצי כוס)
100 גרם קמח( שלושת רבעי כוס)
20 גרם קקאו( רבע כוס)
קורט מלח
70 מ"ל חלב( רבע כוס + 2 כפיות)
לגלידה:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
35 גרם סוכר( 4 כפות)
3 כפות ריבת חלב
2 ביצים L
150 גרם שמנת מתוקה( חצי כוס)
חופן שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
לגלידה:
* ממיסים את קוביות השוקולד במיקרוגל בסבבים של עד 30 שניות כל פעם על מנת לשמור על מרקם חלק וצבע בוהק של השוקולד( כששוקולד "נשרף", הוא הופך גרגירי). לאחר כל סבב, מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עם כפית כדי לבדוק אם נמס
* לכשנמס השוקולד והוא עדין חם מאוד, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד להטמעה
* מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים. מעבירים לקערה בינונית ומניחים בצד.
* מקציפים ביצים על בן מארי: מחממים מים בגובה 2 ס"מ בסיר קטן עד היווצרות אדים. מנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מכניסים את הביצים השלמות והסוכר לקערת נירוסטה או קערת מיקסר מתכתית, מניחים את הקערה על גבי הסיר וטורפים את הבלילה ללא הפסקה, עד שהיא מעט תפוחה ואוורירית ואצבע שנכניס לא תאתר עוד גרגירי סוכר בתחתית הקערה. מניחים בצד לצינון.
* מקציפים שמנת מתוקה ל-80% קצפת: מקציפים שמנת מתוקה במיקסר במהירות בינונית עד שהיא הופכת תפוחה וצמיגית, במרקם של קצף גילוח. אם נטה את הקערה, היא תנוע באיטיות
* מקפלים את קצף הביצים והקצפת לסירוגין לתוך תערובת השוקולד עד לתערובת אחידה
* קוצצים את השוקולד צ'יפס לשבבים קטנים יותר(ניתן להשאיר אותם גם שלמים) ומוסיפים לתערובת הגלידה
* מרפדים את התבנית בניילון נצמד, לאורך ולרוחב
* שופכים את התערובת לתבנית, משטחים, מכסים בניילון הנצמד שעל דפנות התבנית ומקפיאים ללילה
לעוגייה:
* מחממים תנור ל – 180 מעלות
* מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לסירוגין את המרכיבים היבשים (המנופים) והחלב ומעבדים עיבוד קצר לאיחוד. אם התערובת עדין אינה אחידה, ממשיכים לערבב עם כף או לקקן
* משטחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה לגודל כפול מגודל התבנית של הגלידה. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור, מיד קורצים את צורת התבנית (פעמיים – חלק עליון וחלק תחתון) ומצננים לגמרי
להרכבה:
*שולפים את הגלידה העטופה בנייר נצמד מהתבנית, מניחים מלבן עוגיה אחד בתחתית התבנית, מעליו את מלבן הגלידה ולבסוף מכסים בעוגייה הנוספת. מייצבים במקפיא וחותכים למנות
הערות:
* ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב
* ניתן להחליף את ריבת החלב בממרח לוטוס( ואף להוסיף לתערובת הגלידה חתיכות עוגיות לוטוס), או לחילופין, בממרח פרלינה( נוגט)
* אפשר לשלב בתערובת העוגיות שוקולד צ'יפס/אגוזים/צימוקים
תגובות
הוסף רשומת תגובה