אפרסקים צלויים ברוטב וניל

בחודש האחרון הייתי עסוקה בעיצוב הבית.
האמת היא שאני עסוקה בזה בחצי שנה האחרונה. החודש העליתי הילוך.
אומרים שזה אף פעם לא נגמר, שתמיד תמצא עוד מדף לתלות, ועוד קיר לצבוע, אבל אפשר לומר שהרוב הגדול(הענק) מאחוריי.

אז עכשיו, משקטן&מתוק התחדש לו במטבח בלוק חדש, הוא מרגיש בעל השראה וכבר חושב על המתכון הבא. זה לא יהיה שיעור אפיה. החופש הגדול נותן את אותותיו ובא לו לקחת חופשה קטנה מהלימודים. הפעם מתחשק לו מתוק פשוט, מהיר וקר(ררר), ואם אפשר, אחד שכולל פרי קיצי שזו בדיוק העונה שלו. אה, וגלידה. מלמעלה. מטפטפת. שמתאמצים לסיים מהר כדי שלא תימס.

עצה קטנה ומתוקה:

החליפו את תמצית הווניל הפשוטה בתמצית איכותית או השתמשו במקלות וניל. חצו את המקלות לאורכם, קטמו צד אחד, פתחו את חצי המקל בעדינות וגרדו את הווניל בעזרת סכין למשטח העבודה. על מנת לשמור על טריות ולחות המקלות, הניחו אותם בכלי אטום שטפטפתם בתחתיתו מספר טיפות רום.

אפרסקים צלויים ברוטב וניל 

את המנה הזאת אני אוהבת להכין עם אפרסקים, שזיפים, משמשים, תותים או פטל. ניתן גם לשלב בין פירות שונים.


חומרים:

5 אפרסקים בשלים וקשים
2 כפות חמאה מומסת
1 כף מיץ מלימון סחוט
כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות סוכר

לתוספת: גלידת וניל

אופן הכנה:

* חוצים ומגלענים את האפרסקים לאורכם



* בקערה קטנה, מערבבים חמאה מומסת, מיץ לימון, תמצית וניל וסוכר



* שופכים את הרוטב לתבנית ומסדרים את חצאי האפרסקים עם חלקם החתוך על התבנית



* מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-205 מעלות ל-20-25 דקות.

* מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן



* טרם ההגשה, מחממים מחבת לחום בינוני עד גבוה ומניחים את חצאי האפרסקים עם חלקם החשוף כלפי המחבת עד שהם משחימים

* מגישים לצלחת ומניחים כדור גלידת וניל גדוש. מזלפים מעל את רוטב הווניל.



הערות:

* ניתן להחליף את כפית תמצית הווניל בווניל ממקל שלם.

* אם רוטב הווניל נקרש לאחר הצינון, פשוט הוסיפו כף מים חמים וערבבו. 




תגובות

  1. ניראה טעים וההסבר מעולה.

    השבמחק
  2. רותי, למשך כמה זמן יש לשים את האפרסקים בתנור?

    תודה!

    השבמחק
  3. רותי, למשך כמה זמן יש לשים את האפרסקים בתנור?

    תודה!

    השבמחק
  4. הי דפנה:)
    ל-20 עד 25 דקות. תלוי במידת הרכות שאת אוהבת. אני הוצאתי לאחר 22 דקות

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות