בלונדיז קפה, שוקולד ופקאן
לאמא שלי יש שני מדפים מלאים בספרי אפיה. לי יש אולי שלושה. תקראו לזה העולם החדש, אבל בעולם שלי, כל עוד יש חיבור לאינטרנט, אני מסודרת. סרטוני יוטיוב מלמדים אותי טכניקות אפיה, תמונות נותנות לי השראה ובלוגים חושפים אותי לטרנד המתוק הבא.
בלוגים בתחום האוכל הפכו כבר מזמן מסייד קיק לאתרים מקצועיים ברמה גבוהה. המתכונים שהם מציעים הם מדויקים, ברורים, מגרים ועדכניים. אני כבר מכורה.
עצה קטנה ומתוקה:
שקלו וסדרו את כל רכיבי המתכון טרם ההכנה, כך שהיו נגישים. שמרו על סדר בזמן ההכנה. העוגה בתנור? שטפו כלים. המאפה תופח? החזירו לארון את הקמח.
* קולים את הפקאנים בתנור למשך 10 דקות, בחום של 180 מעלות. בתום הקלייה, לאחר צינון קל, חותכים את הפקאנים.
* משמנים את התבנית בנדיבות, בחמאה.
* מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפיה ומלח. מניחים בצד.
* בסיר קטן, על להבת גז בחום בינוני, מערבבים יחדיו חמאה וסוכר, עד להמסה מלאה של החמאה והסוכר( כלומר, עד שמתקבל נוזל ולא ניתן לזהות גרגרי סוכר). מכבים את הגז. מוסיפים את הקפה ומערבבים היטב. מעבירים לקערה בינונית ומניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת חדר.
* מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
* מוסיפים לקערת הסוכר והחמאה ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד כדי תערובת אחידה.
* מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהבלילה אחידה וחסרת גושי קמח, כמה שפחות. במקרה של גושי קמח, נלחץ אותם כנגד דפנות הקערה על מנת לפורר אותם. מוסיפים פקאנים ושוקולד צ'יפס, ומערבבים מעט לפיזורם.
* שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים באופן אחיד.
* מכניסים לתנור ל-22-26 דקות. עם תום 18 דקות מתחילת האפיה, בודקים אם קיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא עם פירורים. אם כן, מכבים את התנור. נעדיף לאפות כמה שפחות על מנת לקבל טקסטורה רכה ודביקה. אם הקיסם עדין עטוף בבלילה, ממשיכים לאפות ודוגמים בעזרת קיסם חדש כל שתי דקות. מצננים לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר ולאחר מס׳ שעות חותכים לריבועים של 5*5.
בלוגים בתחום האוכל הפכו כבר מזמן מסייד קיק לאתרים מקצועיים ברמה גבוהה. המתכונים שהם מציעים הם מדויקים, ברורים, מגרים ועדכניים. אני כבר מכורה.
עצה קטנה ומתוקה:
שקלו וסדרו את כל רכיבי המתכון טרם ההכנה, כך שהיו נגישים. שמרו על סדר בזמן ההכנה. העוגה בתנור? שטפו כלים. המאפה תופח? החזירו לארון את הקמח.
בלונדיז קפה, שוקולד ופקאן
הדוגמניות המתוקות הללו הן כנראה הדבר הטוב שיקרה לכם בזמן הקרוב. הן לקוחות מבלוג מקסים, שנקרא The Vanilla Bean, בו מתעדת שרה קיפר, אמא לשניים ממינסוטה, את רגעי המטבח הקטנים שלה. הבלונדיניות שלה מקבלות טעמים עמוקים של קפה וסוכר חום, וטעימות אפילו בשלב הבלילה( מודה שליקקתי את האצבעות..). את המתכון העברתי התאמות קלות, והנה הוא כאן לפניכם.
הדוגמניות המתוקות הללו הן כנראה הדבר הטוב שיקרה לכם בזמן הקרוב. הן לקוחות מבלוג מקסים, שנקרא The Vanilla Bean, בו מתעדת שרה קיפר, אמא לשניים ממינסוטה, את רגעי המטבח הקטנים שלה. הבלונדיניות שלה מקבלות טעמים עמוקים של קפה וסוכר חום, וטעימות אפילו בשלב הבלילה( מודה שליקקתי את האצבעות..). את המתכון העברתי התאמות קלות, והנה הוא כאן לפניכם.
חומרים:
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20*30:
270 גרם סוכר חום (כוס וחצי)
130 גרם חמאה (חצי כוס + 3 כפות)
1 אספרסו קצר (או: כף קפה מגורען מהולה בכף וחצי מים חמים)
ביצה וחצי L
כף וחצי תמצית וניל
230 גרם קמח רגיל (כוס וחצי)
חצי כף אבקת אפיה
חצי כפית מלח
שלושת רבעי כוס פקאנים
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
חמאה לשימון התבנית
אופן הכנה:
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20*30:
270 גרם סוכר חום (כוס וחצי)
130 גרם חמאה (חצי כוס + 3 כפות)
1 אספרסו קצר (או: כף קפה מגורען מהולה בכף וחצי מים חמים)
ביצה וחצי L
כף וחצי תמצית וניל
230 גרם קמח רגיל (כוס וחצי)
חצי כף אבקת אפיה
חצי כפית מלח
שלושת רבעי כוס פקאנים
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
חמאה לשימון התבנית
אופן הכנה:
* קולים את הפקאנים בתנור למשך 10 דקות, בחום של 180 מעלות. בתום הקלייה, לאחר צינון קל, חותכים את הפקאנים.
* משמנים את התבנית בנדיבות, בחמאה.
* מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפיה ומלח. מניחים בצד.
* בסיר קטן, על להבת גז בחום בינוני, מערבבים יחדיו חמאה וסוכר, עד להמסה מלאה של החמאה והסוכר( כלומר, עד שמתקבל נוזל ולא ניתן לזהות גרגרי סוכר). מכבים את הגז. מוסיפים את הקפה ומערבבים היטב. מעבירים לקערה בינונית ומניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת חדר.
* מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
* מוסיפים לקערת הסוכר והחמאה ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד כדי תערובת אחידה.
* מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהבלילה אחידה וחסרת גושי קמח, כמה שפחות. במקרה של גושי קמח, נלחץ אותם כנגד דפנות הקערה על מנת לפורר אותם. מוסיפים פקאנים ושוקולד צ'יפס, ומערבבים מעט לפיזורם.
* שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים באופן אחיד.
* מכניסים לתנור ל-22-26 דקות. עם תום 18 דקות מתחילת האפיה, בודקים אם קיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא עם פירורים. אם כן, מכבים את התנור. נעדיף לאפות כמה שפחות על מנת לקבל טקסטורה רכה ודביקה. אם הקיסם עדין עטוף בבלילה, ממשיכים לאפות ודוגמים בעזרת קיסם חדש כל שתי דקות. מצננים לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר ולאחר מס׳ שעות חותכים לריבועים של 5*5.
בתיאבון ואל תשכחו לכתוב לי איך יצא!
תגובות
הוסף רשומת תגובה